Orașul Mardin

 




          Situat la granița cu Siria, orașul Mardin este o adevărată oază de istorie. Imediat ce pășești pe aceste meleaguri rămâi uimit de atmosfera magică ce te învăluie: timpul parcă s-a oprit cu mulți, mulți ani în urmă. Într-o clipă te găsești în mijlocul unei povești rămase din moși-strămoși.

        Orașul este plin de caracteristici oferite de diversele popoare ce s-au stabilit aici de-a lungul timpului, printre acestea numărându-se romanii, otomanii, sirienii, babilonienii și lista poate continua.  

       Casele sunt construite pe panta unui deal de pe care se vede câmpia întinsă a Mesopotamiei. Una dintre cele mai frumoase priveliști asupra acesteia poate fi savurată de pe acoperișul clădirii Zinciriye Medresesi, școală islamică și cea mai mare clădire din oraș.


Zinciriye Medresesi, Mardin

   
            Ulu Cami este cea mai veche și mare moschee din Mardin, cu o structură ce datează din secolul al XI-lea. La început au fost construite două minarete, însă  doar una a rezistat până în zilele noastre. 
          
Ulu Cami, Mardin

         Acestea sunt doar două din spectaculoasele clădiri ce pot fi vizitate în vechiul oraș. Aici pot fi găsite la orice pas tot felul de cetăți, turnuri și biserici ce fascinează prin arhitectura, dar mai ales prin sentimentul de liniște ce îl oferă. Oameni calzi, cafea și ceai, ambele turcești, și un oraș ce nu încetează să te uimească. Ce poate fi mai frumos de atât?

 









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cemal Süreya- un poet al inimii

Göbeklitepe - cea mai spectaculoasa descoperire arheologica din ultimul secol